Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/eyekit.com.tr/httpdocs/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44
Sırt ve boyun egzersizleri - Eyekit Göz Egzersizleri

Sırt ve boyun egzersizleri

Doğal görüşün sağlanması ve gözlerdeki eksen kaymalarının normale dönüştürülmesi için sırt ve boyun egzersizleri vazgeçilmezdir.

Şöyle düşünün; bir futbolcunun sağ bacağı daha güçlüyse ve bu bacağını kullanmayı öğrendiyse sol bacağı sadece dengeyi sağlamaya yarar. Kullanılmadıkça tek becerisi denge sağlamaktır. Evde ekmek keserken doğal olarak, elinizi kesmemek için bıçağı her seferinde güçlü elinize, diğerini ise ekmeği tutmaya kullanırsınız. Böylece zihniniz de bu iki organa göre ayar yapar, bedeninizin duruşunu ona göre ayarlar. Ancak sürekli aynı eli ya da ayağı kullanıyorsunuz diye yedeğini devreden çıkartıp ölüme mahkum etmez. O yedek de belirli bir hafızaya sahiptir. 

Gözleriniz görme sisteminin en önemli parçası olsa da boyun, sırt, omuz ve göğüs kaslarınız da bir o kadar önemlidir. Bu yüzden sadece göz egzersizlerini değil, bedensel dengeyi sağlayacak bu esme ve germe alıştırmalarını da yapmalısınız. 

Egzersiz setlerimizde sunduğumuz kısa ve basit egzersizlere ek olarak bunları da iki günde bir yapmanızı veya çocuğunuza oyunla birlikte yaptırmanızı öneriyoruz. 

 

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir